Bingo ei ole pelkkä tätien laji! Vai onko?

Bingo kaikkien suomalaisten rakastama rahapeli on nähnyt ensimmäisen kerran päivänvalon jo 1500 – luvulla Italiassa. Tuolloin bingo oli hyvin alkeellinen peli ja bingoa, jota kutsuttiin tuohon aikaan buenoksi pelattiin pavuilla.  Mistä bingossa on kyse tänä päivänä?

Kaikkien suomalaisten rakastama bingo – historia ja perussäännöt

1900 – luvun alkupuolella Edwin Lowe toi bingon Amerikkaan ja siitä alkoi bingon suosion huima kasvaminen. Amerikkaan tulon jälkeen, bingoa on pelattu melkein kaikkialla maailmassa ja se onkin yksi suosituimmista rahapeleistä. Suomeen suosittu bingo rantautui 1960 – luvulla ja sen jälkeen se on noussut kansan suosikkirahapeliksi. Maailmalla bingovoittoja voi jakaa rahana, mutta Suomessa on tarkat lait rahapeleissä ja yleisesti bingohallien suositut palkinnot ovat erilaiset lahjakortit. Tietysti voit pelata bingoa myös internetissä ja voittaa runsaasti rahaa. Lue bingon säännöt ja kokeile pelaamista jo tänään!

Bingon säännöt – näin pelaat bingoa

Bingo on yksinkertainen peli ja se on helppo oppia. Kerromme nyt bingon säännöt pähkinänkuoressa joten lue tarkkaan. Bingon alussa sinun täytyy ostaa bingokortti. Netissä bingokortteja on 2 erilaista: brittiläinen ja amerikkalainen versio. Yleisimmin käytetty bingokortti on amerikkalainen ja siinä on 5X5 ruudukko. Kortin pystysarakkeet on merkitty B, I, N, G ja O – kirjaimilla aivan kuten pelin nimi Bingo. Ruudut on numeroitu numeroilla 1-75 ja keskellä on tyhjä ruutu. Ruudut on numeroitu satunnaisilla numeroilla, jotka online bingossa arpoo tietokone. Pelaajan tehtävä on pelin aikana merkitä ne numerot bingokortille, jotka bingo-kone arpoo.

Onnekas pelaaja, joka saa ensimmäisenä täyden rivin ja kerättyä kaikki numerot voittaa bingon. Pelihalleissa pelaajien keskuudessa on tapana huutaa kovaan  ääneen ”BINGO”.  Tämä toimii merkkinä kaikille pelaajille, että pelaaja on voittanut ja peli joko jatkuu tai loppuu tämän merkin jälkeen. Online bingossa tätä ei kuitenkaan tarvitse tehdä sillä bingo- ohjelma suorittaa voiton automaattisesti. Seuraavaksi bingo jatkuu niin, että seuraava voittaja on se, joka saa kaksi täyttä riviä, kolme täyttä riviä ja neljä täyttä riviä. Bingo – pelin lopussa kilpaillaan, kuka saa koko bingoruudukon täyteen.

Bingo on todella helppo oppia ja kun sen oppii, tulee bingosta varmasti hauskaa ajanvietettä. Säännöt aukeavat ensikertalaiselle siinä vaiheessa, kun hän pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa. Bingo ei ole vain eläkelaisten rahapeli vaan sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita sosiaalisesta pelaamisesta. Bingosta voit voittaa myös tuntuvia rahapalkintoja online casinoilla. Kokeile bingoa jo tänään!

 

 

Onnenapila